10cent.nl

Kooktips van professionele koks over de hele wereld

Terwijl sommige mensen de voorkeur aan heerlijke, hartige gerechten genieten, zijn er miljoenen meer die veel meer plezier afleiden uit het leren hoe voor te bereiden die perfecte voorgerechten, desserts, en hoofdgerechten. Met de informatie in dit artikel, kunt u een voorsprong op je pad naar de volgende beste chef-kok te krijgen!

Zorg ervoor dat u het meeste uit uw koksmes haalt door het goed vast te houden tijdens het gebruik. De duim en wijsvinger moeten aan weerszijden van het lemmet zitten, op het punt waar het lemmet het handvat raakt. Dit geeft de ultieme controle bij het snijden door ingrediënten.

Als u kookt voor een belangrijke gebeurtenis, is het een goed idee om een maaltijd te maken die u al eerder hebt gemaakt. Nieuwe recepten kunnen moeilijk zijn om te maken en kunnen onnodige stress veroorzaken. Door dit te doen, vermindert de stress die u voelt, wat altijd een goede zaak is.

Het deeg laten rijzen vereist geduld en een optimale omgeving. Laat de kom met het deeg niet gewoon staan waar het u niet in de weg zit. Creëer de perfecte omstandigheden om de beste resultaten te krijgen. Zoek een plaats met een constante, warmere temperatuur zonder tocht. Voortdurend veranderende temperatuur en tocht doen het deeg langzaam en ongelijkmatig rijzen.

Keukengerei

Een van de dingen waaraan je veel geld moet uitgeven is je keukengerei, potten en pannen, en andere uitrusting van thekitchenarylab.com/nl/. Dit zijn zeer waardevolle investeringen omdat ze als basis dienen voor al je kookwerk. Je wilt de levensduur van deze gereedschappen zo lang mogelijk verlengen. Koken gaat zoveel gemakkelijker als je keukengerei en -uitrusting van hoge kwaliteit gebruikt.

Leer een aantal goede mesbewerkingstechnieken om uw tijd in de keuken veiliger, productiever en aangenamer te maken. Goede snijtechnieken zorgen niet alleen voor veiligheid in de keuken, maar goed en gelijkmatig gesneden voedsel ziet er ook beter uit (waardoor het natuurlijk ook beter smaakt!) en gaart gelijkmatiger. Snijd niet langer uw vingertoppen af en verbrand niet langer de helft van uw frietjes met de juiste snijtechnieken!

Gekookte kalkoen is heerlijk om in te vriezen, net als vulling. Als je een grote feestmaaltijd maakt, maak dan genoeg, zodat je niet alleen genoeg hebt voor kalkoensandwiches, maar ook om over een maand of twee nog eens van een kalkoendiner te genieten, zonder al het werk. Gebruik een extra 9″ X 13″ pan die u bekleedt en verdeelt met aluminiumfolie in twee of drie compartimenten. Snijd wat kalkoen voor één vak, doe wat vulling in een ander vak en als u wilt, kunt u restjes aardappelpuree in het derde vak doen. Sprenkel wat jus over alles wat u wenst, dek af met aluminiumfolie en vries in. Als u weer van kalkoen wilt genieten, of als u in tijdnood zit en geen ideeën meer hebt voor het avondeten, pakt u de pan uit de vriezer en zet u hem in de oven op 350 graden. Haal na 45 minuten de folie van de bovenkant van de pan, bak onafgedekt nog 15 tot 20 minuten en smullen maar!

Als je van plan bent een uitgebreide maaltijd te maken, bereid dan een paar onderdelen van het gerecht voor die je de avond voor je gaat koken in de koelkast kunt zetten of kunt laten staan. Dit voorkomt stress en hectiek in de keuken, zodat u zich kunt concentreren op het geven van een maaltijd aan uw gezin die de beste vijf-sterren restaurants waardig is.

Beperk je bij het koken niet tot witte aardappelen. Ze bevatten veel zetmeel en hebben de minste voedingswaarde van alle aardappelen. Probeer eens variëteiten in blauw, rood, geel en oranje. Je kunt bijna elke wortelgroente vervangen door je gebruikelijke witte aardappel.

Nu je enkele nuttige en creatieve kooktips aan je arsenaal hebt toegevoegd, zou je in staat moeten zijn om je droom om chef-kok te spelen na te jagen. Of je nu je brood wilt verdienen met koken of gewoon heerlijke maaltijden wilt serveren aan je gezin, onthoud deze tips voor culinaire glorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *